Általános nevezési feltételek


Nevezés

A kiállításra nevezés az FCI és a MEOESZ érvényes Kiállítási Szabályzatának megfelelően történik, az online rendszerbe történő nevezéssel a kutya tulajdonosa vállalja azoknak betartását és magára nézve kötelezőnek ismeri el azt.

A kiállítási szabályzat értelmében a nevezés nem visszavonható, másra nevezőre, illetve más kutya nevezésére át nem ruházható.


A kiállításra kizárólag FCI származási lappal rendelkező kutyák nevezhetők be, egy kutya egy osztályba nevezhető.

Nevezni csak online, postai úton, kiemelt kiállításokon és személyesen a MEOESZ központjában van lehetőség.
Faxon és e-mailen érkező nevezéseket nem áll módunkban elfogadni. A nevezés egy bizonyos kutyára szól, a kutyák cseréjére csak kivételes esetben van lehetőség ha azt a rendező szervezet engedélyezi.


MEOESZ - Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége Központi
Kapcsolat: https://www.kennelclub.hu/index.php?link=elerhetosegek&m=37


FCI - The Fédération Cynologique Internationale
Kapcsolat: http://www.fci.be/en/Contact-98.html


Online nevezés

A nevezéshez előzetes regisztráció szükséges, majd ezt követően a rendszerbe történő bejelentkezés után lehet nevezni.
Az online rendszerben érvényesen nevezni csak úgy lehet, ha a nevezési díjak fizetése is megtörténik (online bankkártyás fizetés), amennyiben ez nem történik meg, vagy a nevező bármely más úton fizeti meg a nevezési díjat a rendszer automatikusan törli a nevezését.
A sikeres nevezést és fizetést követően a rendszer e-mailben elküldi az ehhez kapcsolódó számlát, amely azonban nem minősül nevezési visszaigazolásnak, csak a nevezés és fizetés tényét igazolja.
A visszaigazolásokat (a visszaigazolás linkjét) e-mailben a nevező a kiállítást megelőző héten kapja meg. A kiállítás előtti utolsó hétig a nevezések feldolgozása folyamatos, ennek aktuális állapotáról a nevezők az online nevezési felületen tájékozódhatnak.


Nevezések módosítása


A nevezőnek lehetősége van a nevezést és fizetést követően a nevezés módosítására (Módosítható nevezések oldalon) az alábbiak szerint:

  • Osztály módosítása - a kiállítás Rendezője által meghatározott Átsorolási díj ellenében van erre lehetőség
  • Kutya cseréje - csak akkor van lehetőség ha a kiállítás Rendezője ezt engedélyezi az adott kiállításon, ebben az esetben az által meghatározott Kutya csere díj ellenében
  • Dátum módosítása - kiállítási nap cseréje, csak akkor ha a kiállítás Rendezője egyszerre egymást követően több kiállítást tart és a kiállítási napok közvetlenül egymást követik, valamint ezek között engedélyezi a kiállítási nap cseréjét, ebben az esetben az által meghatározott díj ellenében van erre lehetőség

Nevezési díj

A nevezési díj kategória tekintetében az a nap irányadó, amikor az egész nevezési díj befizetésre kerül. Részbefizetés esetén az a nap számít, amikor az egész összeg befizetésre kerül.

Nevezését csak a teljes nevezési díj befizetése esetén tudjuk elfogadni.

Fizetési mód

Online fizetési mód esetén csak kártyás fizetést tudunk elfogadni banki átutalást nem.

A banki átutalás költségeit nem áll módunkban átvállalni.
A nevezési díjat távollét esetén is be kell fizetni.

Amely kutya nevezése díja az utolsó nevezési határidőig nem érkezik be, vagy csak egy része kerül teljesítésre, annak nevezése nem kerül a katalógusba, így kutyája nem állítható ki a kiállításon.


Amennyiben a kiállítás a kialakult helyzet miatt véglegesen törlésre kerülne, a nevezési díjak 20%-os banki kezelési költség levonása után visszautalásra kerülnek.


Korhatár

A korhatár megállapításánál a bírálat napja az irányadó.

Állategészségügy

A Magyarországon érvényben lévő állat egészségügyi szabályzatnak megfelelően, az érvényes veszettség elleni védőoltás(ok) igazolása kötelező a kiállítás területére való belépés előtt! Az országba való belépés EU és NEM EU országokból a hatályos jogszabályoknak és törvényi előírásoknak megfelelően történik.

Vágott farkú és fülű kutyák részt vehetnek a kiállításon, a nem vágott farkú és fülű kutyákkal együtt kerülnek elbírálásra.

Link: https://dogshowentry.hu/page-anf
Rövid link: https://dogshowentry.hu/P-681
Utolsó módosítás: 2021-01-06