Általános nevezési feltételek


Nevezés

A kiállításra nevezés az FCI és a MEOESZ érvényes Kiállítási Szabályzatának megfelelően történik, az online rendszerben  történő nevezéssel a kutya tulajdonosa vállalja azoknak betartását és magára nézve kötelezőnek ismeri el azt. 

A kiállítási szabályzat értelmében a nevezés nem visszavonható, másra nevezőre, illetve más kutya nevezésére át nem ruházható.


A kiállításra kizárólag FCI származási lappal rendelkező kutyák nevezhetők be, egy kutya egy osztályba nevezhető.

Nevezni csak online, postai úton, kiemelt kiállításokon és személyesen a MEOESZ központjában van lehetőség.
Faxon és e-mailen érkező nevezéseket nem áll módunkban elfogadni. A nevezés egy bizonyos kutyára szól, a kutyák cseréjére csak kivételes esetben van lehetőség, ha azt a rendező szervezet engedélyezi.

MEOESZ - Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége
Kapcsolat: https://www.kennelclub.hu/index.php?link=elerhetosegek&m=37

FCI -
Fédération Cynologique Internationale
Kapcsolat: http://www.fci.be/en/Contact-98.html

Online nevezés


A nevezéshez előzetes regisztráció szükséges, majd ezt követően a rendszerbe történő bejelentkezés után lehet nevezni.
Az online rendszerben érvényesen nevezni csak úgy lehet, ha a nevezési díjak fizetése is megtörténik (online bankkártyás fizetés), amennyiben ez nem történik meg vagy a nevező bármely más úton fizeti meg a nevezési díjat, a rendszer automatikusan törli a nevezést.
A sikeres nevezést és fizetést követően a rendszer e-mailben elküldi az ehhez kapcsolódó számlát, amely azonban nem minősül nevezési visszaigazolásnak, csak a nevezés és fizetés tényét igazolja.
A visszaigazolásokat (a visszaigazolás linkjét) e-mailben a nevező a kiállítást megelőző héten kapja meg. A kiállítás előtti utolsó hétig a nevezések feldolgozása folyamatos, ennek aktuális állapotáról a nevezők az online nevezési felületen tájékozódhatnak.

A nevezések adatai


Az online nevezés során megadott adatok helyességért a nevező felel. A nevezési határidők lejárta után nincs lehetőség az adatok módosítására.

Az ún. regisztrált felhasználó maga a  nevező, a nevezőnek és a kutya tulajdonosának minden esetben meg kell egyeznie. A nevező által hibásan felvitt adatokért és az azokban előforduló hibákért nem vállaljuk a felelősséget. Amennyiben a nevezésben a származási laptól eltérő információt találunk, azt automatikusan javítjuk.

Nevezések módosítása


A nevezőnek lehetősége van a nevezést és fizetést követően a nevezés módosítására, amennyiben a rendező szervezet ezt engedélyezte, és még van érvényes nevezési határidő az adott kiállításhoz (Módosítható nevezések oldalon) az alábbiak szerint:

  • Osztály módosítása - a kiállítás Rendezője által meghatározott Átsorolási díj ellenében van erre lehetőség
  • Kutya cseréje - csak akkor van lehetőség, ha a kiállítás Rendezője ezt engedélyezi az adott kiállításon, ebben az esetben az által meghatározott Kutya csere díj ellenében
  • Dátum módosítása - kiállítási nap cseréje, csak akkor engedélyezett, ha a kiállítás Rendezője egyszerre egymást követően több kiállítást tart és a kiállítási napok közvetlenül egymást követik, valamint ezek között engedélyezi a kiállítási nap cseréjét, ebben az esetben az általa meghatározott díj ellenében van erre lehetőség

Nevezési díj

A nevezési díj kategória tekintetében az a nap irányadó, amikor a teljes  nevezési díj befizetésre kerül. Részleges befizetés esetén az a nap számít, amikor a teljes összeg befizetésre kerül. A nevezési díj teljes összegéről a fizetés előtt tájékoztatjuk a nevezőket, ezért utólagosan nem tudunk elfogadni ezzel kapcsolatos reklamációt.

Nevezést csak a teljes nevezési díj befizetése esetén tudunk elfogadni.

Fizetési mód

Online fizetési mód esetén csak kártyás fizetést tudunk elfogadni, banki átutalást nem.

A banki átutalás költségeit nem áll módunkban átvállalni.
A nevezési díjat távollét esetén is be kell fizetni.

Amely kutya nevezési díja az utolsó nevezési határidőig nem érkezik be, vagy csak egy része kerül teljesítésre, annak nevezése nem kerül a katalógusba, így kutyája nem állítható ki a kiállításon.

Amennyiben a kiállítás a kialakult helyzet miatt véglegesen törlésre kerülne (nem kerül megtartásra későbbi időpontban), a nevezési díjak 20%-os banki kezelési költség levonása után visszautalásra kerülnek. 

Számlázás

A nevezésdíjról a fizetés követően a rendszer a számlát automatikusan állítja ki a nevező rendszerben szereplő adataival (regisztrált felhasználó maga a nevező, a nevező a pedig a nevezett kutya tulajdonosa). A nevező saját adatait bármikor módosíthatja, azonban ez minden esetben csak az ezt követő nevezésekre és kapcsolódó számlákra lesz érvényes. Külön számlázási adat megadására nincs mód az érvényes nevezési szabályoknak megfelelően.


Korhatár

A korhatár megállapításánál a bírálat napja az irányadó.

Állategészségügy


A Magyarországon érvényben lévő állategészségügyi szabályoknak megfelelően, az érvényes veszettség elleni védőoltás(ok) igazolása kötelező a kiállítás területére való belépés előtt! Az országba való belépés EU és nem-EU országokból a hatályos jogszabályoknak és törvényi előírásoknak megfelelően történik.

Vágott farkú és fülű kutyák részt vehetnek a kiállításon, a nem vágott farkú és fülű kutyákkal együtt kerülnek elbírálásra.

Link: https://dogshowentry.hu/page-anf
Rövid link: https://dogshowentry.hu/P-681
Utolsó módosítás: 2024-01-30